بررسی اجمالی دیپلم گردشگری
دیپلم گردشگری، یکی از مواردی است که متقاضیان اخذ دیپلم، به راحتی می توانند این مدرک را اخذ نمایند. افراد ازتحصیل باز مانده و یا افرادی که علاقه ای به ادامه تحصیل در دبیرستان ندارندو حتی شاغلین به راحتی می توانند با شرکت در این دوره، و در مدت زمان کوتاه اقدام به اخذ دیپلم گردشگری از وزارت آموزش و پرورش نمایند. یکی دیگر از محاسن این دیپلم، قابلیت ترجمه آن است. همچنین دارندگان دیپلم گردشگری می توانند بدون کنکور در دانشگاه در رشته تحصیلی که مد نظر دارند اقدام نمایند. در ادامه به بررسی نحوه اخذ این دیپلم می پردازیم.
لازم به ذکر است فارغ التحصیلان رشته گردشگری، می تواننن در صنعت توریسم، هتل داری، کار در آژانس ها، تور لیدری، گردشگری، ایرانگردی و جهانگردی فعالیت نمایند. با توجه به نوپا بودن این رشته و توسعه آن در سطح جهان، فارغ التحصیلان رشته دیپلم گردشگری می توانند در سراسر دنیا مشغول به کار شده و از این فرصت به نحو احسن استفاده نمایند.
این دوره برای چه افرادی مفید است؟
دوره دیپلم گردشگری برای کلیه افرادی که به دنبال اخذ مدرک دیپلم هستند ولی زمان و فرصت کافی ندارند مفید است. هر کسی که مدرک سیکل خود را اخذ نموده باشد، به راحتی می تواند با اخذ دیپلم گردشگری به ادامه تحصیل در دانشگاه ادامه دهد. همچنین متقاضیان فعالیت در رشته های گردشگری مانند ایرانگردی و جهانگردی، با اخذ این مدرک تحصیلی که قابلیت ترجمه را دارد می توانند در سراسر دنیا مشغول به کار شوند.
مزایا و امکانات دریافتی متقاضیان دیپلم گردشگری:
ردیف | عنوان |
۱ | دریافت جزوه و منابع امتحان |
۲ | دریافت نمونه سوال |
۳ | برگزاری کلاس رفع اشکال |
۴ | معرفی به بازار کار |
منابع آموزشی دوره گردشگری
اصلی ترین منبع آموزشی دیپلم گردشگری کتاب های سازمان فنی و حرفه ای است. مجتمع آموزشی بازتاب علم، علاوه بر در اختیار قراردادن کتاب های سازمان فنی و حرفه ای، نمونه سوالات را هم در اختیار دانش پذیران قرار می دهد. با توجه به دو مرحله ای بودن آزمون های دیپلم گردشگری ( تئوری و عملی ) و مطالعه نمونه سوالات کمک بزرگی به دانشپذیران می کند.
دروس رشته دیپلم گردشگری
دروس رشته دیپلم گردشگری، شامل دروس عمومی و دروس تخصصی می باشد. این دروس بر اساس سابقه تحصیلی (نظام قدیم و نظام جدید) و همچنین آخرین مدرک تحصیلی فرد (سیکل، اول دبیرستان، دوم دبیرستان و غیره) مشخص می شود. فردی که از سیکل قصد اخذ دیپلم گردشگری را داشته باشد باید ۹۶ واحد پاس کنند. واحد دروس عمومی باید شامل حداقل ۴۲ و حداکثر ۵۶ واحد باشد. همچنین فرد باید ۵۲ الی ۵۶ واحد تخصصی را در زمینه گردشگری پاس کند. کلیه واحدهای فوق هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری قابل ارائه می باشد. همچنین در صورتی که فرد دروس دبیرستان را (اول، دوم و غیره) پاس کرده باشد، می تواند متناسب با آن واحد های عمومی خود را کاهش دهد. در ادامه واحد های تخصصی و عمومی رشته دیپلم گردشگری مورد بررسی قرار می گردد.
دروس تخصصی دیپلم گردشگری
بر اساس نوع تحصیل (نظام قدیم و نظام جدید) و همچنین تعداد واحد هایی که در دبیرستان پاس کرده اید، شما باید ۴ الی ۶ درس تخصصی را در رشته گردشگری پاس کنید. این دروس عبارتند از:
راهنمای عمومی گردشگری (تورلیدری)
(شامل بررسی ویژگیهای تاریخی ایران، بررسی روحیات ملل، بررسی مذاهب و…)
راهنمای طبیعت گردی یا اکوتوریسم
(شامل شناخت اکو سیستم، حیات وحش، گونه های گیاهی، اقلیم و آب و هوا و…)
راهنمای موزه
(شامل تاریخچه و کلیات ساختار موزه، موزه های ایران و جهان، بازاریابی و طراحی موزه و…)
راهنمای گردشگری محلی
(شامل توانایی شناخت ویژگیهای تاریخی و جغرافیایی محلی، شناخت صنایع دستی، فرهنگی، طبیعی و….)
راهنمای گردشگری سلامت
(شامل مفاهیم گردشگری سلامت، وظایف راهنمای گردشگری سلامت، سازماندهی و برنامه ریزی گردشگری سلامت، گردشگران پزشکی و درمانی و….)
راهنمای گردشگری فرهنگی
(شامل مفاهیم میراث فرهنگی، گویش و ادبیات محلی، موسیقی سنتی، جشن ها، غذاها و بازی های محلی، صنایع دستی و….)
لازم به ذکر است، موسسه آموزشی بازتاب علم، جهت رفاه حال کاراموزان دروس دیپلم گردشگری را به صورت غیر حضوری هم برگزار می نماید. لازم به ذکر می باشد به منظور کمک به دانشجویان، قبل از برگزاری امتحان، کلاس رفع اشکال برای متقاضیان برگزار می شود. و همچنین نمونه سوالات و جزوه در اختیار متقاضیان دیپلم گردشگری قرار می گیرد. با این موارد، متقاضی با کمی مطالعه و شرکت در آزمون به راحتی می تواند دروس دیپلم گردشگری را پاس نموده و این مدرک را اخذ نماید.
بخشی از آینده شغلی در رشته گردشگری
۱. اشتغال در موزه ها
۲. اشتغال در دفاتر هواپیمایی
۳. اشتغال در دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری
۴. اشتغال در تور های مسافرتی
۵. اشتغال در میراث فرهنگی
۶. اشتغال در هتل ها
۷. با ادامه تحصیل، اشتغال در مهمانداری هواپیما
گواهی نامه دوره
دانش پذیران پس از اتمام هر یک از دروس تخصصی، جهت اخذ دیپلم گردشگری، یک سرتیفیکیت از سازمان فنی و حرفه ای دریافت می نمایند. لازم به ذکر می باشد این گواهینامه قابل ترجمه بوده و متقاضیانی که قصد مهاجرت و یا فعالیت بین المللی در زمینه گردشگری دارند می توانند از آن استفاده نمایند.
همچنین دانش پذیران پس از گزراندن دروس عمومی و تخصصی خود، موفق به اخذ دیپلم گردشگری از سوی وزارت آموزش و پرورش می شوند.
نمونه گواهینامه داخلی
نمونه گواهینامه فنی و حرفه ای
سوالات متداول
داوطلبان دریافت دیپلم گردشگری در مجموع باید ۹۶ واحد درسی را پاس کنند. که از این ۹۶ واحد، حداقل ۴۲ و حداکثر ۵۲ واحد آن شامل دروس عمومی در یکی از مدارس (بصورت غیرحضوری یا حضوری) و ۵۲ الی ۵۶ واحد شامل دروس مهارت گردشگری می باشد. (اگر قبلا واحدهای عمومی را گذرانده باشید با تطبیق دروس، نیازی به گذراندن مجدد آنها ندارید)
۴ الی ۶ ماه زمان می برد.
بله. گواهینامه های فنی و حرفه ای بین المللی و قابل ترجمه هستند.
تطبیق دروس نظام قدیم با نظام جدید آموزشی و بستگی به تعداد واحدی که که با موفقیت سپری کردند.
واحدهای و دروس عمومی در دبیرستان و واحدهای تخصصی در موسسه بازتاب علم با موفقیت سپری می کنید و بعد از دریافت کارنامه قبولی واحدهای عمومی و گواهینامه های دروس تخصصی و ارائه به اموزش و پرورش برای صدور دیپلم.
امکان ادامه تحصیل و ورود به رشته های بدون کنکور در دانشگاههای معتبر ایران و جهان محیا خواهد شد.
…
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.